مشارکت «ومعادن» در اجرای ۶۰ پروژه به ارزش ۳۰۰ هزار میلیارد تومان


دکتر اردشیر سعدمحمدی مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات اظهار کرد: «ومعادن» که پیش از این یک شرکت سرمایه‌گذاری در سهام بود، در دوره جدید فعالیت خود به یک شرکت سرمایه‌گذاری عملیاتی نیز تبدیل شده است و ۷ پروژه از ۴۸ پروژه «گروه پیشرانان پیشرفت ایران» که عملیات اجرایی آن در حضور رئیس جمهور آغاز شد، توسط «ومعادن» اجرایی می‌شود.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات با ارائه جزئیات بیشتر گفت: یکی از این ۷ پروژه، نیروگاه ۳۶۰ مگاواتی سمنان است که در مهرماه سال جاری افتتاح می‌شود.

سرمایه‌گذاری «ومعادن» در ۶۰ پروژه

دکتر سعدمحمدی گفت: شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات در اجرای ۶۰ پروژه به ارزش ۳۰۰ هزار میلیارد تومان مشارکت دارد که سهم این شرکت از این سرمایه‌گذاری‌ها به‌طور مستقیم ۷۰ هزار میلیارد تومان است.

وی در مورد پروژه‌های احیاء مستقیم این شرکت عنوان کرد: «ومعادن» به طورمستقیم احداث واحدهای تولیدکننده آهن اسفنجی به ظرفیت ۵ میلیون تن را در دست اجرا دارد که این پروژه‌ها در شرکت‌های فولاد آرتاویل به ظرفیت ۱.۱ میلیون تن، بیجار به ظرفیت ۱.۶ میلیون تن، فولاد اقلید پارس به ظرفیت ۱.۱ میلیون تن و صنایع آهن و فولاد سرمد ابرکوه به ظرفیت ۱.۱ میلیون تن در دست اجرا است.

سعدمحمدی در مورد پروژه‌های ذوب و فولادسازی «ومعادن» نیز بیان داشت: «ومعادن» در بخش فولادسازی ۱.۶ میلیون تن پروژه در دست اجرا دارد که یک میلیون تن آن در شرکت صنایع فولاد کردستان در قروه در دست احداث است و ۶۰۰ هزار تن آن نیز در شرکت صنایع آهن و فولاد سرمد ابرکوه در دست اجرا است.

میزان پیشرفت طرح‌های توسعه

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات در مورد پیشرفت پروژه‌های در دست احداث گفت: پروژه تولید آهن اسفنجی فولاد کردستان ۱۲.۱۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و میزان پیشرفت فیزیکی واحد ذوب و فولادسازی این شرکت ۱۰.۵۱ درصد است. گندله‌سازی شهرک ۲۴.۵۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و میزان پیشرفت فیزیکی نیروگاه خورشیدی نیز ۸۰ درصد است. در فولاد اردبیل نیز ۱۳ درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌ایم و فولاد اقلید پارس نیز که به تازگی عملیات اجرایی آن آغاز شده میزان پیشرفت فیزیکی ۲ درصد است.

ضرورت سرمایه‌گذاری گسترده در حوزه اکتشاف

دکتر اردشیر سعدمحمدی در خصوص برنامه‌های این شرکت برای سرمایه‌گذاری در بخش اکتشاف سنگ آهن اظهار داشت: در زنجیره فولاد، کشور به سرمایه‌گذاری گسترده در حوزه اکتشاف نیاز دارد و چالش تامین مواد اولیه برای صنعت فولاد آنقدر جدی است که حتما اکتشاف باید متولی خاص داشته باشد. ما شرکت «اکتشاف تجلی صبا» را با سهام‌داری شرکت‌های صبانور و تجلی و با حمایت ویژه هلدینگ «ومعادن» تأسیس کرده‌ایم و این شرکت به‌صورت تخصصی در حوزه اکتشاف فعالیت می‌کند.

وی تصریح کرد: در کشور ما در کل حوزه معدن از ابتدای سرمایه‌گذاری در این بخش تاکنون ۹ میلیون متر کار حفاری انجام شده است در حالی که به طور مثال کشوری مثل استرالیا تنها در سال ۲۰۱۸، ۱۱ میلیون متر کار حفاری معدنی انجام داده است. پس در حوزه اکتشاف و استخراج کانسارهای نیمه عمیق باید کار گسترده‌ای در کشور صورت گیرد و در این حوزه ما به سرمایه‌گذاری کلان و به روز رسانی تکنولوژی نیاز داریم.

نیاز به تولید سالانه ۲۰۰ میلیون سنگ آهن

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات بیان داشت: ظرفیت تولید فولاد کشور در حال حاضر ۴۷ میلیون تن است و طی سالیان آتی ظرفیت تولید ما حتی از ۵۵ میلیون تن پیش‌بینی‌شده در سند چشم‌انداز هم بیشتر می‌شود و به ۷۰ میلیون تن می‌رسد. برای تولید این میزان فولاد، ظرفیت تولید سنگ آهن ما که در حال حاضر ۱۰۰ میلیون تن است باید به ۲۰۰ میلیون تن در سال برسد. بروانه‌های صادره در صنعت فولاد حتی بیش از این است و در حال حاضر معادل ۱۰۰ میلیون تن پروانه صادر شده و لذا باید با سرمایه‌گذاری در حوزه اکتشاف و استخراج، مواد اولیه ظرفیت‌های تولیدی ایجادشده تامین شود.

دکترسعدمحمدی با توضیح بیشتر فعالیت‌های اکتشافی هلدینگ «ومعادن» گفت: مهم‌ترین برنامه‌های اکتشافی شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات را شرکت معدنی و صنعتی صبانور انجام می‌دهد. پهنه‌های شهرک، باباعلی و گلالی در حال حاضر در دست حفاری است تا «ومعادن» بتواند میزان ذخایر و استخراج را بالا ببرد. ۶۰ هزار متر حفاری عمقی در برنامه سال جاری شرکت است که به این منظور ۷ دستگاه حفاری خریداری شده است که یک دستگاه آن وارد کشور شده و ۴ دستگاه دیگر نیز به زودی وارد کشور می‌شود. با اکتشافات انجام شده خبرهای بسیاری خوبی را در آینده به ویژه در حوزه سنگ‌آهن اعلام خواهیم کرد.

آخرین وضعیت «جانجا»

وی در مورد سرمایه‌گذاری «ومعادن» در پهنه معدنی جانجا در استان سیستان و بلوچستان نیز گفت: در پهنه معدنی مس جانجا واحد لیچینگ طی ۲۴ ماه بر روی کانسارهای اکسیدی احداث خواهد شد و با تکمیل اکتشافات واحد ۱۳۰ هزار تنی کنسانتره مس در این منطقه ظرف سالیان آتی به بهره‌برداری خواهد رسید.

دکتر سعدمحمدی گفت: در کارخانه کک‌سازی طبس تکنیکی جدید و متفاوت از کارخانه‌های موجود در ایران به‌کار گرفته شده و موفق شدیم در تیرماه تولید را به ۸ هزار تن و در مرداد به ۹۸۰۰ تن برسانیم و در شهریور نیز از ۱۰ هزار تن عبور خواهیم کرد.

وی ادامه داد: خرید سهم ایرتیک توسط شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات انجام شد که هم به عنوان عملیات و مشاوره از این شرکت استفاده می‌کنیم. پروژه‌های الکترود گرافیتی در کازرون، لوله‌های بدون درز و چند پروژه دیگر نیز در حال بررسی است که  در برنامه‌های آتی شرکت است. در بحث وانادیم در حال کار هستیم و ایران این توان را دارد که در حوزه عناصر نادر و فروآلیاژها حرف‌های مهمی برای گفتن داشته باشد.

نیاز به پوست‌اندازی در بخش معدن

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات گفت: در بخش معدن و صنایع معدنی باید فعالیت‌های علمی هوشمند و همسو با دانش روز دنیا انجام شود و قطعا کشور باید یک پوست‌اندازی جدید در بخش معدن هم به لحاظ نرم‌افزاری و هم سخت‌افزاری داشته باشد. باید مجموعه‌ها را به لحاظ دانش و تکنیک تجهیز کنیم و این نیاز جدی معادن است. در بخش فرآوری نیاز به سرمایه‌گذاری داریم. چینی‌ها حتی سنگ آهن با عیار ۲۲ درصد را فرآوری می‌کنند و ما نیاز داریم که با سرمایه‌گذاری در بخش فرآوری، ثروت‌آفرینی کنیم.

https://mmdic.ir/4764/

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


8 × سه =